VIOREL RUSU
Sales Reprezentative / Serevicii Imobiliare in Toronto si Imprejurimi
  Tel: 416 877-6341       Email: vrusu.realtor@gmail.com

HOME  FAPTU' DIVERS

Sydney - Miliardarul australian Mike Cannon-Brookes a cumpărat o proprietate pe malul mării īn Sydney, pentru suma de circa 100 milioane de dolari australieni (61 milioane de euro), informează presa locală - eclipsānd astfel precedentul record imobiliar din Australia, care fusese stabilit asociatul său Scott Farquhar, notează AFP.
Cannon-Brookes şi Farquhar sunt cei doi co-fondatori şi co-directori generali ai Atlassian, o companie de software.
'Fairwater', vila cumpărată de Mike Cannon-Brookes, este situată īn zona exclusivistă Point Piper, cu vedere către Golful Sydney, pe un lot de 1,12 hectare, şi i-a aparţinut anterior lui Mary Fairfax (1922-2017), a cărei familie a controlat la un moment un imperiu mediatic, care includea īn principal publicaţia Sydney Morning Herald.
'Suntem īncāntaţi să achiziţionăm 'Fairwater' pentru tānăra noastră familie şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să scriem povestea acestei frumoase case din Sydney', a declarat miliardarul īn vārstă de 38 de ani site-ului Internet Domain.
Vila a fost construită īn 1881 şi a aparţinut timp de un secol familiei Fairfax, fiind cunoscută pentru petrecerile pe care le-a găzduit timp de mai multe decenii, la care au participat membri ai famililor regale, celebrităţi şi personalităţi politice.
Potrivit site-ului citat, preţul de achiziţie pentru 'Fairwater', grădinile şi terenul său de tenis a fost de circa 100 de milioane de dolari australieni, depăşind astfel recordul anterior de achiziţie al unei proprietăţi australiene.
Recordul anterior data din 2017, atunci cānd Farquhar a cumpărat pentru aproximativ 75 de milioane de dolari australieni 'Elaine', o vilă construită īn 1863, care a aparţinut la rāndul ei familiei Fairfax timp de peste un secol.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bīgu, editor: Mariana Ionescu)