Dr. Tudor Dabuleanu / Dr. Emilia Nicola
Dr. Mary Dabuleanu / Dr. Valentin Dabuleanu
Adresa: 2 Finch Ave. W, Toronto    Tel: 416 222-5055

HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

 

PREMIER DRIVER TRAINING SCHOOL
1.
Asistenta necesara in vederea obtinerii permisului G1, G2 si G.
2. Pentru lectii de conducere, va preiau si va las in fata locuintei.
3. Certificat pentru reducerea asigurarii, precum si reducerea perioadei de asteptare pentru noii conducatori cu permis G1.
4. Appointment rapid pentru examenul de conducere.
5. Interpret pentru examenul de scris (G1)
6.
Preturi mici.

Sunati la: 416 838-5264 MEDI
Vorbesc romaneste

Casablanca - Tānăra femeie din Mali care a născut recent nouă bebeluşi se simte bine, īnsă copiii ei născuţi prematur vor rămāne īntr-o secţie de reanimare timp de 'două-trei luni' din cauza greutăţii lor corporale foarte mici, au anunţat miercuri reprezentanţii clinicii private marocane īn care a avut loc naşterea, informează AFP.
Acest tip de naştere 'este foarte rară, este excepţională', a declarat profesorul Youssef Alaoui, directorul medical al clinicii Ain Borja din Casablanca, fără să poată īnsă confirma dacă este vorba despre un nou record mondial.
Bebeluşii vor rămāne 'sub supraveghere timp de două sau trei luni, pānă cānd vor atinge o greutate matură', a adăugat reprezentantul clinicii marocane.
Naşterea multiplă prin cezariană a celor nouă bebeluşi - cinci fete şi patru băieţi, cāntărind īntre 500 de grame şi un kilogram - a fost anunţată marţi printr-un comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii din Mali.
Halima Cissé, o tānără de 25 de ani originară din Tombouctou, credea că urma să nască septupleţi, bazāndu-se pe ecografiile realizate īn Maroc şi īn Mali, īnsă medicii 'au fost surprinşi să vadă că au fost nouă bebeluşi la final', a precizat Youssef Alaoui.
Recordul mondial īn acest domeniu, verificat din punct de vedere medical, datează din anul 2009, cānd americanca Nadya Suleman - denumită de atunci 'Octomum' ('Octomama') - a născut opt bebeluşi, la vārsta de 33 de ani.
Halima Cissé a fost internată īn oraşul Bamako, apoi transferată īn Maroc pe 30 martie pentru a fi 'mai bine monitorizată' din cauza riscurilor asociate unei sarcini 'care iese din tiparele normalului', potrivit aceluiaşi comunicat publicat de autorităţile din Mali.
Ea se afla 'īn cea de-a 25-a săptămānă de sarcină cānd a fost internată (...), iar personalul medical a intervenit pentru a prelungi sarcina şi pentru a asigura o monitorizare zilnică' pānă īn a 30-a săptămānă de sarcină, a precizat Youssef Alaoui.
Atunci cānd tānăra a suferit primele contracţii, marţi, a fost mobilizată o echipă medicală alcătuită din 10 medici asistaţi de 25 de angajaţi paramedicali.
Fanta Siby, ministrul Sănătăţii din Mali, a ţinut cu această ocazie să salute 'profesionalismul echipelor medicale din Mali şi din Maroc'. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Ana Alecu)