Primul Saptămânal Românesc din Canada

INTERNE

  Bine ati venit!
  Stiri interne
  Stiri Externe
  Sport
  Fapt Divers
  Computere IT
  ABONAMENT
  FREE Copy,  Canada
  Contact/Info
 

Romanian Business Directory

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aveti nevoie de un business romanesc in Canada? Click aici

Abonati-va la "Faptu' Divers" aici!

STIRI SCURTE

*** Ministrul Apărării Naționale a mai declarat joi, la Oarba de Mureș, că alocările bugetare pentru Armata Română vor crește progresiv până la 2% din Produsul Intern Brut, până în 2016, dar că ar fi fost bine ca în toți cei zece ani de când România este membră a NATO să fi fost alocați acești bani, întrucât acum este greu de recuperat.
"Am precizat că, până în anul 2016, am adoptat un program, care este și aprobat în CSAT, ca până în 2016 să ajungem la doi la sută din PIB, cu alocări anuale corespunzătoare. În momentul de față avem 1,41 din PIB, urmează ca la rectificare să primim o anumită sumă, o să ajungem la 1,51 din PIB și proiecția era până în anul 2016, tocmai pentru a asigura modernizarea și dotarea Armatei Române. Întotdeauna, când este vorba de bani, sperăm mai mult, dar dacă acest program de modernizare și înzestrare a Armatei îl și concretizăm așa cum l-am elaborat și ajungem ca până în 2016 să primim doi la sută la PIB, așa cum ne-am angajat atunci când am intrat în NATO, va fi foarte bine. Ar fi fost bine ca în toți acești zece ani de când suntem membri NATO să fi primit acești bani, acum este greu să recuperezi, într-un an sau doi ceea ce nu s-a făcut în 10 ani de zile, vizavi de modernizare și de înzestrare", a arătat Dușa.
Ministrul a spus că, pe fondul conflictului din Ucraina, foarte multe state și-au suplimentat bugetele pentru apărare, iar România este unul dintre statele care crește aceste alocări fără un efort prea mare, la următoarea rectificare bugetară.


*** Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat marți, la Deveselu, răspunzând unei întrebări privind posibile survoluri ale unor avioane rusești în România, că acestea nu survolează România și nu au cum să intre în spațiul aerian al țării noastre. Un jurnalist l-a întrebat despre existența unor "zvonuri despre anumite avioane rusești care survolează România", iar ministrul Dușa a răspuns: "Nu survolează România. Avioanele de patrulare și de supraveghere aeriană sunt... Nu, n-au cum să supravegheze și să intre în spațiul aerian al României, dar așa cum am mai precizat, împreună cu NATO, săptămânile trecute, am organizat misiuni de supraveghere aeriană cu acele avioane AWACS și cu avioanele de vânătoare din dotarea Forțelor Aeriene".

Cu același prilej, el a declarat că lucrările din baza militară Deveselu sunt în grafic, atât cele realizate de partea română cât și cele asumate de partea americană.


*** Totodată, el a afirmat că primele elementele ale scutului antirachetă sunt în drum spre România, însă este vorba de un transport securizat și nu poate spune public momentul în care respectivele elemente vor ajunge în baza militară din județul Olt, însă aceasta va fi operațională în 2015. "Primele elementele sunt în drum spre România, momentul în care vor ajunge la Deveselu nu pot să-l fac public pentru că este un transport securizat, însă elementele sunt pe drum și așa cum spuneam, în 2015 baza va deveni operațională", a arătat ministrul Mircea Dușa. Întrebat dacă a avut discuții privind baza militară de la Deveselu cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, Mircea Dușa a precizat că oficialii români au discutat cu vicepreședintele SUA atât chestiuni ce vizează cooperarea militară între cele două țări, însă au fost abordate toate elementele parteneriatului strategic SUA-România.


*** Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a participat, joi, la tradiționalul ceremonial de cinstire a eroilor care a avut loc la mausoleul de la Secu-Toplița, în premieră fiind prezenți la eveniment și militarii Regimentului de Gardă "Mihai Viteazu" din București. Manifestarea, la care au participat peste o mie de persoane, a cuprins o slujbă religioasă, oficiată de arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, IPS Ioan Selejan, împreună cu un sobor de preoți, depuneri de coroane și defilarea Regimentului de Gardă.


*** Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a participat marți la dezvelirea primului monument din Cluj-Napoca dedicat victimelor Holocaustului, ocazie cu care a declarat că în cazul evreilor deportați responsabilitatea este comună, fiindcă o singură persoană nu avea o asemenea capacitate."Demnitatea, și libertatea, și viața umană sunt cele trei valori fără de care o viață nu poate să fie considerată plină și îndeplinită. (...) Nu există doar o responsabilitate individuală, fiindcă un singur om nu avea capacitatea ca, în 56 de zile, să organizeze deportarea a peste 430.000 de evrei. Există o responsabilitate colectivă și trebuie să spunem foarte clar: orice majoritate este responsabilă pentru minoritatea cu care conviețuiește, și această responsabilitate exista și în secolul XX, și în timpul războiului. Solidaritatea, dacă ar fi existat în acei ani, atunci aceste deportări nu ar fi avut loc. Era imposibilă deportarea evreilor dacă exista solidaritatea între oameni și lipsa de solidaritate și-a arătat efectele de mai multe ori în secolul XX", a spus Kelemen Hunor, în cadrul evenimentului comemorativ.


*** Ministrul Rovana Plumb a participat, vineri, la lucrările simpozionului "Violența domestică poate ucide", organizat de Organizație Femeilor Social Democrate, în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert și Fundația ADRA. Temele dezbătute au vizat amploarea acestui fenomen, nocivitatea lui asupra femeii, copilului și familiei, precum și găsirea unor soluții de prevenire și combatere.
"Vrem să le transmitem româncelor, celor care suferă din cauza violenței domestice, că nu sunt singure. Aceste este semnalul principal pe care vreau să-l transmit. Nu este normal ca în România (...) să mai avem astfel de situații. La sfârșitul anului 2013 au fost înregistrate peste 15.000 de astfel de situații de violență fizică, violențe și abuzuri față de femei și cu impact direct și imediat asupra copiilor", a declarat Rovana Plumb.


*** Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, în urma unei hotărâri pronunțate joi, de Curtea de Apel Cluj. El este acuzat de
De asemenea, au fost arestați preventiv pentru aceeași durată și oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, cercetați în același dosar.
Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcții Napoca SA, și Vasile Pogăcean, asociat și administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, au fost reținuți miercuri de procurorii DNA și au fost prezentați, joi, instanței de judecată cu propunerea de arestare pe 29 de zile. Avocații celor trei au menționat că vor contesta hotărârile de arest preventiv.


*** Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în sarcina șefului CJ Cluj au fost reținute 5 infracțiuni de luare de mită, dintre care 2 în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator (2 acte materiale) și complicitate la spălare de bani. "În cauză, există indicii concrete privind săvârșirea de către Horea Uioreanu și Vasile Pogăcean, precum și de către alte persoane, a unor fapte de corupție, în contextul alocării unor resurse bugetare de la bugetul CJ Cluj pentru plata unor contracte finanțate de instituția județeană, respectiv pentru încheierea de noi contracte sau acte adiționale la acestea, pentru organizarea de licitații trucate, scopul urmărit fiind de a obține foloase materiale necuvenite", se arată în comunicat. Din probele de la dosar rezultă că, în perioada aprilie 2013-mai 2014, Uioreanu ar fi pretins de la omul de afaceri remiterea, cu titlu de mită, a aproximativ 700.000 lei, constând într-un procent de 15% din sumele alocate bugetar de CJ Cluj pentru contractele aflate în derulare de către firma Sinai Comimpex SRL aparținând acestuia, suma fiind pretinsă tocmai pentru ca, în calitatea sa de conducător la instituției județene, să aloce sumele vizate de omul de afaceri.
În cauză se efectuează acte de urmărire și față de alte persoane decât cele deja menționate, precizează DNA.

O comunitate puternica are un business puternic
CUMPARATI DE LA ROMANI!

Dr. Tudor Dabuleanu
Dr. Emilia Nicola
Dr. Mary Dabuleanu

- Dental exams to make sure your smile is healthy; - Preventive dentistry so small problems don’t become large ones; - Family dental care for patients of all ages from kids to seniors; - Implant dentistry - permanent replacements for a missing tooth or teeth; - Cosmetic dentistry for a more brilliant, youthful looking smile; - Treatment of gum disease - the major cause of tooth loss in adults; - Interceptive Orthodontics; - Crowns  and  bridges - solutions for lost or demaged  teeth

NEW:    Digital X-Rays (up to 1/10 the radiation of regular X-Rays
Non - Metal complete mouth restaurations (Bridges, Crowns)
Interactive computer based consultations
together with imaging and animation

Adresa: 2 Finch Ave. W, Toronto
Tel: 416 222-5055