HOME   FAPTU' DIVERS 

D&G Europe Consulting
343 Preston Street
11th Floor

Ottawa ON K1S 1N4

Tel: (613) 230-7207

Email: info@mycanadaimmigrationcom

Web: www.mycanadaimmigration.com

ANUNT IMPORTANT:
Cu incepere de la 30 iunie 2011, nimeni nu mai poate angaja ca reprezentanti legali consultanti ce nu sunt membri ai ICCRC (Immigration Consultants of CanadaRegulatory Council).

Dan si Mariana Gheciu sunt printre primii care au primit acreditarea in ICCRC, iar Dan Gheciu este acreditat si de autoritatile de Imigratie ale Quebecului

LA CRIZANTEMA DE AUR

CASA DE ODIHNA PENTRU BATRANI

MARIA MONICA
905 773-1469

Richmond Hill, Ontario

Oradea - Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat, vineri, la Oradea, că 43% din terenurile agricole ale ţării sunt cumpărate de cetăţeni străini, românii ajungând, dacă nu se intervine legislativ, căpşunari la ei acasă. 
'România are astăzi peste 43% din suprafaţa agricolă a ţării în mâinile unor cetăţeni străini. Noi suntem liberali, dar această problemă nerezolvată a României, pentru care este dată mereu ca exemplu negativ la nivel european, ţine de siguranţa naţională. Pentru acest pământ, strămoşii noştri au murit în războaie. Noi nu facem altceva astăzi decât să dăm aceste terenuri pentru nici o ciorbă la Paris. Şi dacă nu vom interveni de îndată cu corectarea legislaţiei în această direcţie, în care am avut nenumărate discuţii cu cei de la Comisia Europeană, înseamnă că România va deveni în scurt timp o ţară în care românii vor fi transformaţi în căpşunari la ei acasă. Este o chestiune de siguranţă naţională. Primii pe liste nu sunt din interiorul Uniunii Europene, fiind chinezi, libanezi ş.a.m.d. Dacă azi mai avem o alternativă în a consuma produse româneşti, produse de ai noştri, de mâine, în cinci, zece ani ani, ne putem trezi că nu vom mai putea consuma produse la preţurile de astă
 zi, ci la preţurile pe care vor dori ei', a spus, în conferinţă de presă, la sediul PNL Bihor, Daniel Buda. 
În acest context, Daniel Buda a îndemnat cetăţenii ţării să consume produse româneşti, pentru că a întări economia ţării şi a adresat mai multe apeluri publice către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.
El a solicitat,  în primul rând, să se aloce resursele financiare pentru finalizarea cadastrării la nivel naţional.
'Avem 312,7 milioane de euro din bugetul Uniunii pentru a finaliza acest proces de cadastrare. După cinci zile petrecute între fermieri, această problemă este un factor limitativ în accesarea fondurilor europene', a spus Daniel Buda. 
El a mai solicitat introducerea între priorităţile României, în perioada preşedinţiei Consiliului UE, în 2019, a promovării conceptului de fermă mică şi mijlocie, precum şi a conceptului producţiei integrate, astfel încât fermele mici şi mijlocii, foarte multe în agricultura din ţară, să fie sprijinite consistent de UE. 
Eurodeputatul a mai solicitat premierului Dăncilă 'să dea drumul legislaţiei care să vizeze scutirea de impozit pe profit pentru cooperativele agricole şi asociaţiile din agricultură'.
Un alt apel public l-a făcut eurodeputatul către ministrul Agriculturii, Petre Daea, 'de a face tot ce este necesar să plătească subvenţiile agricole către toţi fermierii care s-au aflat în eşantioanele de control, pentru că ei nu au fost introduşi încă la plată'.
Europarlamentarul are programate vineri mai multe întâlniri cu mari fermieri din judeţ, o vizită la pescăria Cefa, dar şi la Liceul agricol din Salonta. AGERPRES (A - autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu)