VISION TRAVEL
1075 Bay St. Toronto, ON Tel: (416) 651-4102 Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net TICO # 1337762

HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

VISION TRAVEL
1075 Bay St.
Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO # 1337762

Dr. Christina Oprescu-Havriliuc
& Assoc.
Stomatologie pentru intreaga familie; Servicii stomatomogice variate si de calitate; 
Program de lucru avantajos, 
inclusiv dupa amiaza si sambata; 
Timp minim de asteptare cu 
respectarea programarilor; 
Noii pacienti sunt bineveniti; 
Ambianta relaxanta
Acces facil

Adresa: 701 Sheppard Ave., Suite 205, Toronto
Tel: 416 225-8822

Romānia este pregătită pentru un val patru al pandemiei de COVID-19, a declarat, sāmbătă, la Botoşani, premierul Florin Cīţu.

Acesta a subliniat că secţiile de anestezie şi terapie intensivă şi-au păstrat capacitatea de a primi pacienţi cu COVID-19, iar centrele de vaccinare şi-au menţinut capacitatea de a vaccina 100.000 de oameni zilnic.

"Singura soluţie este vaccinarea. Altfel nu putem trece peste acest val patru şi Romānia este pregătită pentru un val patru. Am verificat şi secţiile ATI nu au redus numărul de paturi pentru pacienţii COVID. Putem să şi creştem. Īn acelaşi timp, centrele de vaccinare au păstrat capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100.000 de persoane zilnic. Depinde doar de noi să trecem peste acest val patru", a afirmat Cīţu.

Şeful Executivului a arătat că va demara o acţiune de verificare a tuturor centrelor de vaccinare din ţară.

"Voi īncepe din nou această campanie, de mers prin ţară, să verific că avem această capacitate de vaccinare, că e intactă şi că oamenii trebuie să meargă să se vaccineze", a adăugat premierul.

Referindu-se la relocarea centrelor de vaccinare care funcţionează īn sălile de sport, Florin Cīţu a spus: "Īn acest moment este foarte important să păstrăm capacitatea de vaccinare. Ne gāndim la mai multe soluţii pe care putem să le găsim pentru orele de sport. Iarăşi am militat pentru orele de sport fără mască. Cred că trebuie să īncepem să revenim la normalitate, mai ales acum, cānd avem vaccinul. Este arma noastră īmpotriva pandemiei şi ar trebui să o folosim".

Prim-ministrul a vizitat, sāmbătă, un centru de vaccinare deschis la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din municipiul Botoşani.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a solicitat administraţiei locale din municipiul Botoşani şi autorităţilor sanitare relocarea centrelor de vaccinare care funcţionează īn sălile de sport ale unor unităţi de īnvăţămānt.

Inspectorul general adjunct al IŞJ Botoşani, Ada Alexandrina Macovei, a declarat pentru AGERPRES că īn condiţiile īn care centrele de imunizare a populaţiei vor fi menţinute īn sălile de sport, peste 3.000 de elevi vor fi privaţi de orele de educaţie fizică desfăşurate īn condiţii de normalitate.

Īn municipiul Botoşani există trei săli de sport īn care funcţionează centre de vaccinare, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", la Şcoala gimnazială nr. 17 şi la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga". Cea de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" īi deserveşte atāt pe elevii colegiului, cāt şi pe cei ai Seminarului Teologic din oraş. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)