HOME   FAPTU' DIVERS 

Londra - Palatul Buckingham a dat sāmbătă publicităţii o nouă fotografie-portret īnfăţişāndu-o pe regina Elisabeta a II-a alături de soţul ei, prinţul Philip, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a căsătoriei cuplului regal, informează Reuters.
Căsătoria celor doi a fost oficiată la Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947, la doar doi ani după īncheierea celui de-al Doilea Război Mondial, īn cadrul unei ceremonii spectaculoase, la care au participat numeroşi şefi de state şi reprezentanţi ai unor familii regale din lumea īntreagă.
Fotografia portret, realizată la īnceputul lunii, o īnfăţişează pe regină īmbrăcată īn aceeaşi rochie pe care a purtat-o la slujba de la Westminster Abbey cu ocazia aniversării nunţii de diamant.
Regina poartă şi o broşă din aur īn formă de scarabeu, cu rubine şi diamante, pe care a primit-o īn dar de la prinţul Philip, īn 1966.
Regina Elisabeta şi prinţul Philip deţin recordul celei mai longevive căsătorii regale, iar fotografia dată publicităţii sāmbătă īi īnfăţişează īncadraţi de portretele regelui George al III-lea şi cel al reginei Charlotte, pictate de Thomas Gainsborough īn 1781, care au fost căsătoriţi timp de 57 de ani, cea de-a doua cea mai longevivă căsătorie regală.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu)