AIRFLIGHT CANADA
700-780 Gordon Baker Rd., Unit 109, Toronto, ON
Bilete de avion, pachete de vacanta, inchirieri de masini,, asigurari medicale, rezervari de hotel 
Sunati pe Raluca Sebu la 416 493-6143 Email: raluca@airflightcanada.com www.airflightcanada.com    TICO # 50017862

HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat sāmbătă că nu sunt decāt trei alternative pentru viitorul său: īnchisoarea, moartea sau victoria, informează AFP.

"Am trei alternative pentru viitorul meu: să fiu īnchis, să fiu mort sau să fiu victorios. Puteţi fi siguri că prima alternativă nu există. Fac ce trebuie şi nu datorez nimănui nimic", a declarat preşedintele Bolsonaro, care intenţionează să candideze īn alegerile din 2022, īn timpul unei īntrevederi cu membri ai reţelelor evangheliste, īn cadrul unei vizite īn Goiania, īn centrul ţării.

Īntr-un context de tensiuni cu puterea judiciară, preşedintele a criticat din nou Tribunalul Suprem Federal (STF) şi Tribunalul Superior Electoral (TSE), şi a atenţionat: "Niciun om de aici de pe pămānt nu mă va intimida".

Jair Bolsonaro a īncasat o lovitură miercuri, cānd preşedintele Senatului brazilian, Rodrigo Pacheco, a respins cererea lui de a angaja o procedură de destituire īmpotriva lui Alexandre de Moraes, unul dintre cei 11 judecători ai STF şi membru al TSE.

Diferendul a izbucnit īn urmă cu mai multe luni, īn special din cauza contestării de către Bolsonaro a legitimităţii sistemului de vor electronic brazilian, īn vigoare din 1996.

Curtea Supremă a declanşat mai multe anchete īmpotriva lui Bolsonaro. La īnceputul lunii, judecătorul Alexandre de Moraes a ordonat ca preşedintele să facă obiectul unei anchete pentru "defăimare" şi "incitare la crimă".

De asemenea, TSE l-a inclus pe preşedinte īntr-o anchetă declanşată īn 2019 de STF asupra unor infracţiuni şi ameninţări la adresa mai multor judecători ai săi.

Vineri, īnainte de a se duce la Goiania, Jair Bolsonaro a īncurajat populaţia să se īnarmeze: "Toată lumea trebuie să cumpere o armă. Un popor īnarmat nu va fi niciodată aservit", a declarat el. Şi, īn condiţiile īn care inflaţia suscită tot mai multă īngrijorare īn Brazilia, el a adăugat: "Ştiu că este scump. Un idiot ar putea spune 'trebuie cumpărată fasole'. Omule, dacă nu vrei să cumperi o armă, nu-i deranja pe cei care vor să cumpere una".

Sāmbătă dimineaţa, īn capitala statului Goiįs, Bolsonaro s-a plimbat fără mască printr-o mulţime de susţinători ai săi adunaţi īn faţa templului, potrivit unor imagini difuzate pe reţelele sociale.

El i-a īndemnat apoi pe membrii reţelelor evangheliste - din ce īn ce mai puternice īn Brazilia şi care au contribuit major la alegerea lui - să participe la manifestaţiile īn susţinerea sa prevăzute pentru 7 septembrie, de Ziua Independenţei Braziliei.AGERPRES/(AS - editor: Adriana Matcovschi, editor online: Ady Ivaşcu)

Dr. Mihnea Strugurescu
Associate in Dentistry with The Faculty of Dentistry
University of Toronto, M.D., D.D.S., D.H.C., - Medic Stomatolog
745 Danforth Ave. 
Suite 309
Tel: 416 469-1968
Oferim o īntreagă gamă de servicii dentare pentru adulţi şi copii: - Implante -  Stomatologie cosmetică - Albirea dinţilor - Faţete de porţelan Lumineers - Proteze dentare - Ortodonţie - Tratamente gingivale
Clinica dentară este deschisă de Luni pānă Sāmbătă

AIRFLIGHT CANADA
700-780 Gordon Baker Rd., Unit 109, Toronto, ON
Bilete de avion, pachete de vacanta, inchirieri de masini,, asigurari medicale, rezervari de hotel
Sunati pe Raluca Sebu la
416 493-6143
Email: raluca@airflightcanada.com
www.airflightcanada.com
TICO # 50017862