HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

JUDIT SIMMS

Firma noastra se ocupa de Imigratie, sponsorizari, humanitarian & compasionate cases, maple leaf card, refugiati, divorturi, small claim court landlord and tenant, real estate closing, insurance claim, bankrupcy, testamente si power of attorney, consultanta, invitatii, legalizari, procuri, traduceri
Inainte de a decide sunati-ne, oferim preturi competitive
Oportunitate noua de a emigra in Canada prin 
PROVINCIAL NOMINEE
PROGRAM
(905) 737-9747

Autorităţile neozeelandeze au informat luni că investighează decesul unei femei, primul care intervine după administrarea vaccinului companiei Pfizer, aparent drept consecinţă a inflamării miocardului, sau miocardită, un efect secundar neobişnuit al acestui vaccin, relatează EFE.

"Cazul a fost deferit medicului legist. Cauza decesului nu a fost determinată. Comisia Independentă pentru Supravegherea Securităţii Vaccinurilor împotriva COVID-19 (CV-IBSM) consideră că miocardita a fost provocată probabil de vaccinare", potrivit unui comunicat al Ministerului de Sănătate neozeelandez.

CV-IBSM a explicat că femeia, a cărei vârstă nu a fost specificată, suferea şi de alte probleme medicale, care ar fi putut avea influenţă asupra decesului său, subliniind că beneficiile vaccinării cu serul de la Pfizer reprezintă un risc mai mic pentru sănătate decât îmbolnăvirea cu COVID-19 şi problemele de sănătate asociate, inclusiv miocardita.

În iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat "o posibilă legătură" între vaccinurile anti-COVID-19 bazate pe ARNm, de la Pfizer/BioNTech şi Moderna, şi mai multe cazuri rare de miocardită şi pericardită dezvoltate după vaccinare, astfel încât vor fi incluse ca efecte secundare în prospect.

Miocardita reprezintă o inflamaţie a muşchiului inimii, iar pericardita o inflamaţie a membranei din jurul inimii. Simptomele acestora pot varia, însă includ în mod frecvent dificultăţi de respiraţie, palpitaţii şi dureri în piept.

Noua Zeelandă a administrat vaccinul de la Pfizer în schemă completă unui număr de 1,2 milioane de adulţi dintre cei peste 5 milioane de locuitori ai ţării şi doreşte să încheie campania de imunizare a populaţiei la sfârşitul acestui an.

Cu peste 3.263 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 26 de decese de la începutul pandemiei, guvernul premierului Jacinda Ardern luptă împotriva izbucnirii unui focar cu varianta Delta a coronavirusului care a determinat impunerea unui lockdown până cel puţin la 31 august.
sursa Agerpres